Seniorien Savonrannan digiklinikka-info 26.9.2023

Savonrantatalo Lamminniementie 3, Savonranta

Infossa kerrotaan Savonlinnan kesäyliopiston digiklinikka toiminnasta. Ota laitteesi mukaan ja tule käymään! Digiklinikan palvelut ovat maksuttomia.

Ilmainen

Seniorien Punkaharjun digityöpaja 27.9.2023 – Zoom-järjestelmän käyttökoulutus

Punkaharjutalo, valtuustosali Kauppatie 20, Pumkaharju

Digityöpajan aiheena Zoom-järjestelmän käyttökoulutus - mahdollistaa tapahtumien ja luentojen seuraamisen yms. n. 45 min. Koulutuksen jälkeen jatketaan digiklinikka palvelulla. Digiklinikalla koulutetut tuutorit auttavat sinua henkilökohtaisesti digiongelmissa. Ota laitteesi mukaan ja tule käymään! Ikääntyneet, jotka tarvitsevat apua mobiililaitteiden käyttämiseen tai uusien sovellusten haltuunottoon. Tapahtuman palvelut ovat maksuttomia.

Ilmainen

IKIS-luento: Mineraalivarat ja kaivostoiminta Suomessa

Savonlinnan kesäyliopisto Puistokatu 5, 3.kerros, Savonlinna

Syksyn 2023 Ikääntyvien yliopiston IKIS-luentosarjan etäluento. Päivän aiheena on "Mineraalivarat ja kaivostoiminta Suomessa". Luennoijana on Professori Kari Heiskanen Aalto yliopistosta. Professori Tapio Litmanen Jyväskylän yliopistosa pitää luentoon kommenttipuheenvuoron otsikolla "Suomalaisten luottamus kaivostoiminnan sääntelyyn". Luento välitetään Savonlinnan kesäyliopistoon etäyhteydellä Jyväskylän kesäyliopistosta. Luennoijalle voi esittää kysymyksiä chatin kautta. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua.

Ilmainen

Ravinto ja kriisit – käännekohtia suomalaisen hyvinvoinnin historiassa

Riihisaari saimaan luonto- ja museokeskus Tottinkatu 6a, Savonlinna

Lukuvuoden 2023-2024 luentosarjassa aiheena ovat käännekohdat suomalaisen hyvinvoinnin historiassa. Luentosarjaa ovat suunnitelleet yhdessä Savonlinnan kesäyliopisto, Riihisaari –Savonlinnan museo, Kansallismuseo / Olavinlinna ja Pyhän Olavin Kilta. Luentosarjaa koordinoi ja juontaa dosentti Jyrki Paaskoski. Sarjan aloittaa dosentti Antti Häkkinen (Helsingin yliopisto), joka tarkastelee Suomen ravintoturvallisuuskriisejä nälkävuosista 1867–1868 talvi- ja jatkosotaan.”Miekalla, nälällä ja rutolla” – sekä lamalla. Esitelmässä käsitellään Suomen historian käännekohtia,...

10€

IKIS-luento: Muuttunut ja entistä aktiivisempi vanhuus

Savonlinnan kesäyliopisto Puistokatu 5, 3.kerros, Savonlinna

Syksyn 2023 Ikääntyvien yliopiston IKIS-luentosarjan etäluento. Päivän aiheena on "Muuttunut ja entistä aktiivisempi vanhuus". Otsikko tarkentuu myöhemmin. Luennoijana on Gerontologian ja kansanterveyden professori Taina Rantanen. Luento välitetään Savonlinnan kesäyliopistoon etäyhteydellä Jyväskylän kesäyliopistosta. Luennoijalle voi esittää kysymyksiä chatin kautta. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua.

Ilmainen

Savon Ilcon vertaistukikerho

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry. Pappilankatu 3, Savonlinna

Vertaistukikerho avanne- ja vastaavasti leikatuille, leikkausta odottaville ja heidän läheisilleen. Yhteyshenkilö on Matti Tenhunen puh.040-7566770, sposti: tenhunenmatti@gmail.com. Ilmoittautuminen viikkoa ennen kerhoa!

Ilmainen

Liikkuminen ja ravinto. Kestävä keittiö -webinaarisarjan luento

verkko - Savonlinnan kesäyliopisto

Liikkuminen ja ravinto – tehokas pari toimintakyvyn ylläpitämiseen Satu Jyväkorpi, Erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta Suomen kesäyliopistot tarjoavat yhteistyössä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kanssa kaikille kiinnostuneille maksuttoman Kestävä keittiö - hyvinvointia keholle, mielelle ja ympäristölle -webinaarisarjan. Ikääntyneiden ruokasuosituksiin perustuvilla luennoilla ravitsemuksen huippuasiantuntijat tarjoavat painavaa asiaa ravitsemuksesta kevyessä 30 minuutin paketissa. Tule mukaan langoille tai katso tallenteena, linkin saat aina...

Ilmainen

IKIS-luento: Syrjäytymisen ja väkivaltaisuuden biologiset ja psykososiaaliset taustatekijät

Savonlinnan kesäyliopisto Puistokatu 5, 3.kerros, Savonlinna

Syksyn 2023 Ikääntyvien yliopiston IKIS-luentosarjan etäluento. Päivän aiheena on "Syrjäytymisen ja väkivaltaisuuden biologiset ja psykososiaaliset taustatekijät". Luennoijana on Työelämäprofessori, asiantuntijaylilääkäri Hannu Lauerma, Turun yliopisto, Psykiatrinen vankisairaala ja Tyks:n oikeuspsykiatria. Luento välitetään Savonlinnan kesäyliopistoon etäyhteydellä Jyväskylän kesäyliopistosta. Luennoijalle voi esittää kysymyksiä chatin kautta. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua.

Ilmainen

Seniorien Punkaharjun digityöpaja 18.10.2023 – Android-laitteet: käyttöjärjestelmän perusteet

Punkaharjutalo, valtuustosali Kauppatie 20, Pumkaharju

Digityöpajan aiheena Android-laitteet: käyttöjärjestelmän perusteet, sovellusten päivitys, asetukset  n. 45 min. Näitä puhelimia ja tabletteja ovat esim. Samsung, Sony, Nokia, Motorola, Doro, Ulefone, OnePlus ja Xiaomi. Koulutuksen jälkeen jatketaan digiklinikka palvelulla. Digiklinikalla koulutetut tuutorit auttavat sinua henkilökohtaisesti digiongelmissa. Ota laitteesi mukaan ja tule käymään! Kohderyhmä: Ikääntyneet, jotka tarvitsevat apua mobiililaitteiden käyttämiseen tai uusien sovellusten haltuunottoon....

Ilmainen

IKIS-luento: Tekoäly, ChatGPT ja arjen kehitysnäkymät

Savonlinnan kesäyliopisto Puistokatu 5, 3.kerros, Savonlinna

Syksyn 2023 Ikääntyvien yliopiston IKIS-luentosarjan etäluento. Päivän aiheena on "Tekoäly, ChatGPT ja arjen kehitysnäkymät". Luennoijana on Tutkijatohtori Anna-Maria Raita-Hakola Jyväskylän yliopistosta. Luento välitetään Savonlinnan kesäyliopistoon etäyhteydellä Jyväskylän kesäyliopistosta. Luennoijalle voi esittää kysymyksiä chatin kautta. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua.

Ilmainen

Seniorien Savonlinnan digiklinikka 19.10.2023

Savonlinnan kesäyliopisto Puistokatu 5, 3.kerros, Savonlinna

Senioreiden digiklinikalla koulutetut tuutorit auttavat sinua henkilökohtaisesti digiongelmissa. Ota laitteesi mukaan ja tule käymään! Seniorit, jotka tarvitsevat apua tietokoneiden tai mobiililaitteiden teknisessä tuessa tai digitaalisten palveluiden käyttöönotossa. Savonlinnan kesäyliopiston digituutorit yhteistyössä Kansallisten senioreiden kanssa.

Ilmainen

Seniorien Enonkosken digiklinikka 23.10.2023

Enonkosken vanhustentalon kerhohuone Tervarannantie 12 B, Enonkoski

Digiklinikalla koulutetut tuutorit auttavat sinua henkilökohtaisesti digiongelmissa. Ota laitteesi mukaan ja tule käymään! Seniorit, jotka tarvitsevat apua tietokoneiden tai mobiililaitteiden teknisessä tuessa tai digitaalisten palveluiden käyttöönotossa. Digiklinikan palvelut ovat maksuttomia.

Ilmainen

Jos haluat ylläpitää tai lisätä tietoja