Vakan alta Valoon

Hankkeen kesto: 1.6.2020 - 31.12.2020

Hankkeen kuvaus

Vakan alta valoon -kehittämishanke on Savonlinnan pitäjäkylät ja maaseutukylät kattava hanke. Vakan alta valoon on kehittämishanke, jonka tehtävänä on Savonlinnan alueen tarinoita ja tarinoista koostuvaa kulttuuriperintöä tutkineiden eri hankkeiden ja projektien tulosten kartoittaminen ja yhdistäminen. Tarinoiden mahdollisten teemojen löytäminen ja eri tarinoiden yhtäläisyyksien etsiminen.

Kehittämishankkeessa perinnetietoa kerätään myös haastattelemalla paikallishistorian asiantuntijoita. Hankkeen tavoitteena on yhdistää jo löydettyjä tarinoita ja tietoa yksiin kansiin ja tutkia niiden jatkojalostusmahdollisuuksia, esimerkiksi matkailutuotteiksi.Tarve Vakan alta valoon-hankkeen laatimiseen on syntynyt matkailualan kehityssuunnasta, jossa matkailija hakee autenttisia kokemuksia paikoista, niiden historiasta ja alueelle ominaisista piirteistä.

Kulttuuriperinnön kartoittaminen ja hyödyntäminen lisää maaseudun veto- ja elinvoimaisuutta asumis- ja matkailukohteena. Savonlinnalaisen maaseudun kulttuuriperintö sisältää useita omaleimaisia teemoja, joiden esiintuominen vahvistaa alueen identiteettiä ja tuo uusia mahdollisuuksia myös matkailutuotteiden kehittämiseen.

yhes-pelkka-logo-vaaleanpunainen-transparent

Järjestäjän tiedot

Hallinnoija:

Yhteyshenkilön nimi: Meeri Larinen

Yhteyshenkilön puhelinnumero: 044-7714361

Yhteyshenkilön sähköposti: vakanaltavaloon@gmail.com

Kohderyhmä

Kunta

Enonkoski, Savonlinna

Ota yhteyttä tai vinkkaa eteenpäin

Lähetä viesti yhdistykselle/yhteisölle

Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

Jos haluat ylläpitää tai lisätä tietoja