Savonlinnan Lentokerho ry

Savonlinnan Lentokerho ry on 1962 perustettu yleisilmailun harrastustoimintaan ja koulutukseen keskittynyt ilmailuyhdistys. Kerhomme toiminta tukeutuu Savonlinnan Lentoasemalle, 15 km Savonlinnasta Enonkoskelle päin. Kerhossamme on noin 70 jäsentä, joista lentämistä harrastaa vajaa puolet.

Harrastuslajeihin ovat alusta lähtien kuuluneet purjelento- ja lennokkitoiminta. 1970- luvun puolivälistä lähtien kerhossa on harrastettu myös moottorilentoa. Nykyisellään jäsenistömme käytettävissä on kolme purjelentokonetta ja kaksi moottorilentokonetta. Koneita säilytetään kerhon omistamissa halleissa ja Savonlinnan lentoasema tarjoaa lentotoiminnalle hyvät puitteet. Ympärillä on paljon vapaata ilmatilaa ja lentoasemalle on vain vähäistä reittiliikennettä, joka ei juurikaan häiritse harrastustoimintaa.

Kerhomme kouluttaa moottorilentäjiä ja purjelentäjiä, sekä toimii aktiviisesti yhteistyössä viranomaisten kanssa etsintä- ja palolentotehtävissä. Lennokkiharrastuksella on tärkeä asema kerhon juniorityössä ja lennokkijaosto pyörittää aktiivisesti ohjattua rakennustoimintaa Uimahallin kerhotiloissa. Lennokkikerhon kasvatit ovat menestyneet kilpailuissa kansainvälisestikin ja kerhon keväällä järjestämät vapaastilentävien SM- osakilpailut ovat jo muodostuneet perinteeksi.

yhes-pelkka-logo-vaaleanpunainen-transparent

Yhteystiedot

Nimi: Jorma Paavilainen

Osoite: Savonlinna

Puhelin: +358505142681

Email: raitinryske@luukku.com

Nettisivut: http://www.savonlinnanlentokerho.fi/

Facebook:

Instagram:

Twitter:

Toimintaluokat

Harrastukset ja vapaa-aika, Pelastustoiminta

Kohderyhmä

Ikäryhmä

Nuoret aikuiset (18-29 v), Aikuiset (30-62 v)

Kunta

Savonlinna

Ota yhteyttä tai vinkkaa eteenpäin

Lähetä viesti yhdistykselle/yhteisölle

Pyydä yhteydenottoa tai jaa tietoa

Keneen otetaan yhteyttä

Yhteydenoton pyytäjä (jos ei henkilö itse)

Jos haluat ylläpitää tai lisätä tietoja