Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry

Kunnat, joissa toimintaa: Savonlinna

Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä potilas- ja omaisjärjestö. Tämän lisäksi palvelemme kaikkia muistista ja aivoterveydestä kiinnostuneita. Kattojärjestömme on Muistiliitto ry.

Yhdistyksellämme on palveltuotantona muistisairaiden kuntouttavaa päivätoimintaa Päiväpaikka Mariassa ja tämän lisäksi yhdistyksellämme on STEA:n rahoittamia hankkeita.

Tule vapaaehtoiseksi

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Tule mukaan mielekkääseen ja innostavaan toimintaan muistisairaiden ja heidän läheistensä pariin tai edistämään aivoterveyttä kaikissa ikäluokissa.

Koulutamme ja perehdytämme kaikki vapaaehtoisemme. Tarjoamme vapaaehtoisille henkilökohtaista tukea, vertaistukea, virkistystä ja koulutusta sekä tarvittaessa työnohjausta. Vapaaehtoiset ovat vakuutettuja toimiessaan heille annetuissa tehtävissä.

Voit toimia monin eri tavoin, omien vahvuuksiesi ja työpanoksesi mukaan! Voit olla mukana ”popup” -tyyppisesti kerran vuodessa esim. retkillä tai mukanaolosi voi olla säännöllisempää esim. kerran kuukaudessa tapahtuvaa.

Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry

Voit toimia yhdistyksen vapaaehtoisena niin Päiväpaikka Mariassa kuin yhdistyksen hallinnoimissa hankkeissa. Sillanrakentaja -hankkeessa koulutetaan mm. vapaaehtoisia aivotreeniohjaajia, aivoterveyslähettiläitä ja muistikummeja. Tämän lisäksi muistisairas tai hänen omaisensa voit toimia kokemusasiantuntijana erilaisissa tehtävissä.

Päiväpaikka Mariassa voit toimia omien vahvuuksiesi mukaan, vapaaehtoisen rooli räätälöidään henkilökohtisesti. Mariassa vapaaehtoisilla on valittavanaan useita eri toiminnan vaihtoehtoja, missä omia kiinnostuksen kohteita ja vahvuuksia kannattaa hyödyntää. Vapaaehtoinen voi mm. ulkoilla asiakkaiden kanssa, leipoa, pelata pelejä tai harrastaa kädentaitoja. Keskustelutuokiot esimerkiksi ajankohtaisiin asioihin liittyen ja lehtien lukeminen ovat monille asiakkaille päivän tärkeitä hetkiä. Nikkarointiin ja kädentaitoihin liittyen voi vapaaehtoinen myös pitää toimintahetkiä. Retkille ja tapahtumiin tarvitaan monesti apukäsiä, joten myös niissä mukanaolo on tärkeää. Päiväpaikka Mariassa käy esiintymässä vapaaehtoisia esiintyjiä, kuten musiikki-, runo tai teatteritaide. Nämä vierailijat ovat odotettu lisä asiakkaiden päivään.

Sillanrakentaja -hanke toteuttaa Aivotreeniryhmiä Savonlinnassa ja sen ympäristökunnissa. Sillanrakentaja -hankkeessa voit toimia monin eri tavoin: voit olla mukana ryhmänohjaajana tai popup -tyyppisesti osallistua erilaisiin tapahtumiin, postitustalkoisiin, luentoihin, koulutustapahtumiin, somepäivittäjäksi jne. oman mielenkiintosi mukaan.

Kokemustoimijoina voivat toimia muistisairauteen sairastuneet ja heidän läheisensä. Kokemustoiminnassa jaetaan kokemuksia ja kokemustietoa. Kokemustoimijat voivat pitää luentoja, lyhyitä puheenvuoroja tai alustuksia. He voivat olla mukana erilaisissa koulutuksissa, keskusteluissa, työryhmissä, työpajoissa, kehittämisessä ja suunnittelussa. Kokemustoimijat tuovat asiakkaan/potilaan polkua jo läpikäyneen tai siinä läheisenä olleen näkökulmaa käsiteltävään asiaan.  Kokemustoimijan tuoma asiakkaan näkökulma voi olla erittäin arvokas alan opiskelijoille, sote-palveluiden kehittäjille tai yksityisille palveluntuottajille.

Mikä olisi sinun roolisi?

Tärkeää on, että mahdollisimman moni vapaaehtoistyöstä kiinnostunut löytäisi itselleen sopivan tavan toimia.  Parhaimmillaan vapaaehtoistoiminta antaa vapaaehtoiselle itselleen mielekästä sisältöä elämään, toisten auttamisesta kumpuavaa iloa ja hyvää mieltä. Asiakkaiden ja yhdistyksen näkökulmasta vapaaehtoisten antama panostus on osoitus inhimillisyydestä ja yhteisöllisestä välittämisestä, mitä tulee vaalia kaikin tavoin.

Jokainen vapaaehtoinen on meille tärkeä! Ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan yhdessä, mikä olisi sinulle sopiva tapa toimia vapaaehtoisena. Yhteydenotto ei sido sinua vielä mihinkään.

 

yhes-pelkka-logo-vaaleanpunainen-transparent

Yhteystiedot

Nimi: Satu Mehtonen

Osoite: Keskussairaalantie 4, 57120 SAVONLINNA

Puhelin: 050 4336874

Email: satu.mehtonen@muistiyhdistys.com

Nettisivut: https://www.muistiliitto.fi/

Kohderyhmä

Aikuiset, Ikäihmiset tai seniorit

Vapaaehtoistyön muodot

Kunta

Savonlinna

Ota yhteyttä tai vinkkaa eteenpäin

Lähetä viesti yhdistykselle/yhteisölle

Viesti järjestäjälle

Pyydä yhteydenottoa tai jaa tietoa

Yhteydenottopyyntö

Keneen otetaan yhteyttä

Yhteydenoton pyytäjä (jos ei henkilö itse)

Lähetä sivun linkki sähköpostilla

Jos haluat ylläpitää tai lisätä tietoja